Hier lees je alles over bakken & koken

Kwarktaart met limoen

Ingrediënten

Porties: 10 

  • 120 gr verkruimelde (brosse) kokoskoekjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 55 gr boter
  • 450 gr kwark
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 60 gr suiker
  • 1,5 zakje gelatinepoeder
  • sap van 1-2 limoenen
  • rasp van de schil van 1-2 schoongeboende limoenen

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  › Klaar in:5uur30min 

  1. Verkruimel de koekjes in een afsluitbare zak. Meng de kruimels met een eetlepel suiker. Smelt de boter in een pannetje of de magnetron en meng dit goed met het kruimelmengsel.
  2. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een ingevette of met bakpapier beklede springvorm van 24 cm en druk goed aan.
  3. Sla de slagroom stijf met een een eetlepel suiker. Meng de kwark, stijfgeslagen slagroom en 60 gr suiker in een grote kom goed door elkaar. Rasp hierboven de schil van de limoen(en) en meng dit erdoor.
  4. Pers de limoen(en) uit. Verwarm het limoensap in een pannetje en strooi de gelatinepoeder erdoor. Verwarm dit al roerende een aantal minuten tot de gelatine helemaal is opgelost.
  5. Meng het limoensap-gelatinemengsel door het kwarkmengsel en roer nog even goed door. Giet het mengsel over de bodem in de springvorm en strijk het glad.
  6. Bedek de springvorm met huishoudfolie en zet de kwarktaart minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om op te stijven.
  7. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.